Neutering aid for 1 cat in Petaling Jaya (Halina Yaacob’s)

We have provided an aid of RM100 for the castration of this male cat.

Ms Halina Yaacob is a new applicant.

 

Untuk makluman kucing ini saya jumpa di deretan kedai beralamat di <removed>.Semasa itu saya membeli barang di 99 SPEEDMART pada akhir bulan Nov 2019. Kucing itu berumur sekitar 1bulan ketika dijumpai dan kelihatan sakit. 
Atas dasar perikemanusiaan, saya membawanya ke klinik untuk dirawat sebelum membawanya pulang untuk dijaga. Setelah kucing itu sihat, saya ada mengiklankan pada sesiapa yang berminat untuk menjaganya. Namun setelah berbulan-bulan menanti, tiada siapa yang tampil. 
Jadi saya mengambil keputusan untuk menjaga sendiri kucing ini hingga akhir hayatnya. Saya telah menvaksinkan kucing ini sebanyak 2kali,dan merancang untuk memandulkannya, tetap atas faktor kewangan, saya menangguhkan perkara tersebut. Saya mendapat tahu mengenai program subsidi pemandulan ini dari salah sorang rakan saya pada. Jadi pada 23 June 2020 yang lepas, saya telah membawa kucing tersebut ke klinik bagi tujuan pemandulan. Memandangkan ini kali pertama saya memohon bantuan pemandulan, saya berharap permohonan saya ini mendapat pertimbangan sewajarnya. 
Terimakasih. 

Comments are closed.